marți, 10 iunie 2014

ISTORIA CĂRŢILOR

Timp de 2500 de ani, cărţile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa şi a distra. Acest volum bogat ilustrat explorează una dintre cele mai versatile, folositoare şi durabile tehnologii inventate vreodată. Istoria cărţilor descrie evoluia şi influienţa cărţilor în lume, de la tăbliţele cuneiforme din Sumer şi dezvoltarea caracterelor mobile pînă la revoluţia informatică din timpurile moderne.
Printre ilutraţiile alese cu grijă pentru această carte, veţi vedea codexuri maiaşe, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutemberg şi Aldus Manutius, atlase in epoca marilor călători şi exploratori, abecedare şi cărţi pentru copii, cărţulii de 10 cenţi şi volume manga, o serie de romane de la Don Quijote pînă la Level 26, primul "roman-digi" din lume, şi multe altele.
O desfătare pentru iubitorii cărţilor tradiţionale şi totodată o sursă de inspiraţie pentru cei fascinaţi de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat în condiţii deosebite, celebrează puterea şi magia nemuritoare a cărţilor.

Lyons, Martyn  
    Istoria cărţilor / Martyn Lyons; trad. de Ştefania Ferchedău.-Bucureşti: Art, 2011.-224 p.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu