luni, 20 mai 2013

STĂPÂNUL SECRETELOR - CEAUŞESCU versus MACHIAVELLI

Ştefan Andrei politician de valoare, unul dintre cei mai înzestraţi  şi intelegenţi demnitari ai perioadei, care a trăit-o. Din 1968 şi până la căderea regimului comunist a făcut parte din Comitetul Central al Partidului Comunist. Un vice-ministru al Guvernului (1987-1989 ),  care a ştiut să ţină cu stricteţe  politica externă a României în condiţiile destul de complicate pentru  politica ţării, în perioada, când existau  multe probleme de rezolvat, a dirijat Comerţul Exterior şi plata integrală a datoriei externe.
Este o persoană remarcabilă, un politician de o mare fineţe  cu o vastă cultură politică. Unul dintre personalităţile extrem de importante  ale diplomaţiei naţionale şi internaţionale. Are o valoare deosebită   prin aceea, că a  avut puterea de a se singulariza de la acel  sistem, care exista şi  şi-a îndeplinit misiunea cu fidelitate.
În volumul „Stăpânul secretelor lui Ceauşescu. I se spunea Machiavelli”, Ştefan Andrei în dialog cu Lavinia Betea", eşită de sub tipar, fostul şef al diplomaţiei româneşti luminează multe zone obscure ale relaţiilor de la „Curtea Ceauşeştilor".

Prezentare de carte: Andrei, Ştefan. I se spunea Machiavelli / Ştefan Andrei în dialog cu Lavinea Betea. - Bucureşti: Adevărul Holding, 2011. - 511 p. - ISBN 978-606-644-006-6.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu