miercuri, 12 iunie 2013

TEZAUR INTERDISCIPLINAR MULTILINGV PENTRU UZUL BIBLIOTECILOR

Lucrarea este concepută pe baza structurii Clasificării Zecimale Universale şi în conformitate cu standardele internaţionale ISO 2788 pentru construirea tezaurilor monolingve şi ISO 5964 pentru construirea tezaurelor multilingve.
Tezaurul a fost construit pentru a răspunde necesităţilor actuale de indexare şi regăsire a informaţiei în biblioteci şi centre de documentare. Tezaurul  este predestinat atât bibliotecilor cât şi utilizatorilor bibliotecilor,  fiind  un instrument deosebit de util  penru indexarea şi regăsirea informaţiei conţinute în documentele care fac parte din colecţiile acestor biblioteci. Principalul avantaj al prezentului instrument de indexare şi regăsire a informaţiei se datorează relaţiei dintre indicii CZU şi descriptori, posibilitatea de a greşi este exclusă. Numărul mare de termeni de acces şi prezenţa celor 3 limbi în structura tezaurului îi măresc substanţial utilitatea.

Prezentare de carte:
Frâncu, Victoria
Tezaur interdisciplinar multilingv pentru uzul bibliotecilor: romănă, engleză, franceză.-Asociaţia bibliotecarilor din învâţămînt -România,2002.-Biblioteca (ABIR;16)
ISBN 973-85962-1-1
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu